Fantazi iplik makinalarının öncüsü !

Bizi arayın

0224 361 19 99

Bizi arayın
İletişim

Fantazi İplik Makinalarında Periyodik Değişecek Parçalar

Makina eğer tek motorlu veya iki motorlu ise, motor kayışlarının yılda 1 defa değişmesi gerekir. Kafaları çeviren kayışların iki yılda 1 defa değiştirilmesi gerekir.

Bu makineler disk ile çalıştığı için yatak rulmanları beş yılda 1 defa değiştirilmelidir.
Disklerin altında bulunan lastik flanşların yılda 1 defa veya aşındığı zaman değiştirilmesi gerekir.

Her kafada ayrı motoru olan makinelerin kayışlarında sorun olmadığı sürece değiştirilmelerine gerek yoktur.
Çekim apronları ve ipliği çekip sarıma gönderen apronlar kauçuk olduğundan, çizildiğinde değişmesi gerekir veya taşlanıp çizgi yok edilir.

Makinenin dişli kutusundaki zincir ve dişliler ayda 1 defa yağlanır, yılda 1 defa kontrol edilir ve temizlenir. Eğer gerek duyulursa değiştirilir.

MAKİNANIN YILLIK BAKIMI MUTLAKA YAPILMALIDIR.

8- UYARILAR

Tehlike anında, makinanın çevresinde bulunan (yandaki resimde gösterilen) tele dokunabilir, çekebilir veya basabilirsiniz. Bu swich’li tel sisteme gelen enerjiyi kesecektir.

1. Makineyi çalıştıran operatör gözlük ve kulaklık kullanmalıdır.

2. Operatör, Makine üzerindeki kesici bıçakları 24 saatte bir değiştirirken eldiven takmalıdır.

3. Makinenin üst kısmına takılan bobinler sürekli kontrol edilmelidir. Titreşimden dolayı bu bobinler düşebilir. Operatöre ve makineye zarar verebilir. Makine çalışırken bu bobinlerin kapakları kesinlikle açılmamalıdır.

4. Makine çalışırken, dönen aksamlara kesinlikle dokunulmamalıdır.

5. Makine çalışırken, makinenin iki başında bulunan kabinler kesinlikle açılmamalıdır. Eğer kabin içinde çalışması gerekiyorsa; makine durdurulmalı ve makinenin elektrik beslemesi kesilmelidir. Makina tekrar çalıştırılmadan önce kafalar boşa alınmalı, daha sonra start verilmelidir.

6. Makinenin dişli kutusunda bir parça değiştirilmesi gerektiğinde; önce makine durdurulmalı ve elektrik beslemesi kesilmelidir. Makinenin dişli kutusunda bir parça değiştirilirken mutlaka eldiven kullanılmalıdır.

7. Makinenin temizliğinin yapılması gerektiğinde, önce makine durdurulmalı ve elektrik beslemesi kesilmelidir.

8. Makinenin temizliği yapılırken eldiven kullanılmalıdır.

Okuyun  Bakım Onarım ve Temizlik Talimatları

9. Makine üzerinde yapılacak tüm yağlama işlemleri, makine durdurulduktan ve elektrik beslenmesi kesildikten sonra yapılmalıdır.

10. Elektrik ile ilgili bir ariza mutlaka bir elektrik operatörü tarafından giderilmelidir.

11. Makinenin çalışma esnasındaki ses seviyesi yüksek olduğundan dolayı operatörün zarar görmemesi için uygun bir kulaklık operatör tarafından kullanılmalıdır.

12. Makineyi radyasyon yayılımı olan yerlerde kullanmayınız.

MAKİNEDE YAPILACAK BAKIM/ONARIM İŞLEMLERİNDEN ÖNCE, MAKİNE DURDURULMALI, MAKİNE ÜZERİNDEKİ ANA ŞALTER SIFIR (0) KONUMUNA ALINMALI VE ELEKTRİK BESLENME FİŞİ ŞEBEKE PRİZİNDEN AYRILARAK ELEKTRİK BESLEMESİ KESİLMELİDİR.

Yorum Bırak